<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Midden-Oosten

Patriarch Jeruzalem veroordeelt bouw scheidingsmuur

KN Redactie 21 april 2016
image
Patriarch Twal tijdens de onlangs gehouden processie ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van de Berg Karmel. (Foto: AP)

De Latijnse patriarch van Jeruzalem, aartsbisschop Foead Twal, veroordeelt de onlangs begonnen werkzaamheden aan de scheidingsmuur tussen Israël en de Palestijnse gebieden bij de plaats Beit Jala.

“De bouw van een scheidingsmuur en het onrechtvaardige confisqueren an land dat aan christelijke families in Beit Jala behoort, is een gewelddadig vergrijp tegen het vredesproces”, aldus mgr. Twal in een verklaring.

Ontmanteld

Zowel het Internationaal Hof van Justitie als de Algemene Vergadering van de VN heeft, schrijft de patriarch, bepaald dat de bouw van de muur illegaal is, en geëist dat deze ontmanteld wordt.

‘Tweestatenoplossing loopt gevaar’

De Vaticaanse vertegenwoordiger bij de VN in New York waarschuwde maandag dat “de tweestatenoplossing tussen Israël en Palestina gevaar loopt te mislukken”. (Fides/CC)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.