<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus betuigt medeleven slachtoffers drama Las Vegas

KN Redactie 3 oktober 2017
image
Gebedswake voor de slachtoffers in de kathedraal van de H. Engelbewaarders in Las Vegas (Foto: AP)

Paus Franciscus heeft in een telegram zijn “geestelijke nabijheid” toegezegd aan alle slachtoffers van de schietpartij in las Vegas.

De paus toonde zich zeer geschokt door het drama, waarbij de 64-jarige gepensioneerde Stephen Craig Paddock met een automatisch wapen het vuur opende op concertgangers.
In een telegram aan bisschop Joseph Pepe van Las Vegas spreekt de paus zijn waardering uit voor de politie en talloze hulpverleners die onmiddellijk in actie kwamen.
Hij zegde zijn gebeden toe “voor de gewonden en allen die omgekomen zijn, hen toevertrouwend aan de barmhartige liefde van de almachtige God”.

Motieven onbekend

De dader opende het vuur vanaf de 32e verdieping van een hotel op het festivalterrein waar een concert werd gehouden. Toen de politie in actie kwam pleegde de dader zelfmoord. Over zijn motieven tast men nog in het duister. De politie trof 23 verschillende geweren en automatische wapens in zijn hotelkamer aan. In zijn huis werden nog eens 19 wapens en explosieven gewonden.

Mogelijk verband

Hoewel Islamitische Staat de aanslag heeft opgeëist en stelt dat Paddock onlangs moslim zou zijn geworden heeft de politie daarvoor geen enkele aanwijzing gevonden. De dader was steenrijk en hield van gokken en jagen. Volgens zijn broer heeft hij nooit enig signaal ontvangen dat hij een einde aan zijn leven wilde maken. Mogelijk is er verband met zijn vader, een bankovervaller die ooit tot de tien meest gezochte criminelen in de VS behoorde en als psychopaat te boek stond. (KN)

 

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.