<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Midden-Oosten

Paus bidt voor in Syrië ontvoerde geestelijken

KN Redactie 25 april 2016
image
Paus Franciscus tijdens de Mis op het Sint-Pietersplein. (Foto: AP)

Paus Franciscus heeft gebeden voor de door islamisten ontvoerde geestelijken in Syrië.

Tijdens het Regina Coeli-gebed herinnerde hij er zondag op het Sint-Pietersplein aan dat zowel katholieke als orthodoxe geestelijken zich al lange tijd in handen van de terroristen bevinden.

Bidden

“Barmhartige God, beroer de harten van de ontvoerders en geef dat onze broeders zo snel mogelijk bevrijd worden en naar hun gemeenschappen kunnen terugkeren”, bad Franciscus aan het einde van de Mis voor een jongerenpelgrimage in het kader van het Heilig Jaar van Barmhartigheid.

Aansluitend vroeg hij de aanwezige jongeren voor de betrokkenen te bidden. Aan de Mis op het Sint-Pietersplein namen volgens Vaticaans woordvoerder Lombardi honderdduizend mensen deel.

Ontvoerde Syrische bisschoppen

Vrijdag was het drie jaar geleden dat twee orthodoxe Syrische bisschoppen, metropoliet Ibrahim en aartsbisschop Yazigi, ontvoerd werden. Nog altijd is niet duidelijk waar zij zich bevinden. (KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.