<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus Franciscus komt met nieuw boek voor jongeren

KN Redactie 1 maart 2018
image
Afbeelding: Edizioni Piemme

‘God is jong’ is de titel van een nieuw interviewboek van paus Franciscus.

Paus Franciscus spreekt in het boek, dat geschreven is door journalist en schrijver Thomas Leoncini, zowel de “jongeren binnen als buiten de Kerk” toe.

‘Innig dialoog’

Het boek geeft volgens de Italiaanse uitgever Edizioni Piemme gesprekken weer tussen de paus en Leoncini, waarbij Franciscus actuele thema’s analyseert, in een “moedig en innig dialoog”.

‘God is jong’ verschijnt op 20 maart in verschillende talen, waaronder Duits, Engels, Spaans, Frans, Portugees en Pools. De titel op de voorkant van het boek is geschreven door paus Franciscus in de zes voornaamste talen.

Wereldjongerendagen

Het boek wordt enkele dagen voor Palmzondag gelanceerd, de dag waarop ieder jaar de diocesane Wereldjongerendag wordt gehouden. Deze vindt zowel in het Vaticaan als in alle bisdommen ter wereld plaats.

Het boek komt twee jaar na de publicatie van ‘De naam van God is genade’. De paus sprak daarin met vaticanist Andrea Tornielli over de barmhartigheid.(KN/ANSA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.