<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus Franciscus veroordeelt terreuraanslag Nice

KN Redactie 15 juli 2016
image
De vrachtwagen waarmee de aanslag in Nice werd gepleegd wordt onderzocht door de politie. (Foto: AP)

Paus Franciscus veroordeelt de terreuraanslag van donderdagavond in het Franse Nice waarbij tenminste 84 doden vielen. 

Onder de doden zijn ook kinderen. Achttien mensen raakten zwaargewond.

‘We veroordelen haat en terrorisme’

“We veroordelen op een absolute wijze elke manifestatie van moorddadige dwaasheid, haat, terrorisme en aanvallen tegen vrede”, zei de woordvoerder van het Vaticaan, pater Federico Lombardi s.j., vrijdag namens paus Franciscus.

Volgens Lombardi is in het Vaticaan “gedurende de nacht met grote bezorgdheid het verschrikkelijke nieuws vanuit Nice” gevolgd.

‘Lijden van de slachtoffers’

Pater Lombardi zei verder dat de paus deelt in en solidair is met “het lijden van de slachtoffers en heel het Franse volk, op een dag die bestemd was als een feestdag”.

Quatorze juillet

In Frankrijk werd donderdag de nationale feestdag quatorze juillet gevierd, de dag waarop in 1789 de Bastille-gevangenis werd bestormd, waarmee de Franse Revolutie begon.

In de Zuid-Franse kustplaats Nice reed een terrorist donderdagavond met een vrachtwagen op hoge snelheid het publiek in dat naar een vuurwerkshow stond te kijken.

De dader, een 31-jarige Fransman van Tunesische afkomst, is door de politie doodgeschoten.

In de vrachtwagen trof de politie wapens en handgranaten aan.

Eerdere aanslagen

De aanslag in Nice komt acht maanden na de terroristische aanslagen door IS-aanhangers in Parijs van november 2015 waarbij 130 mensen om het leven kwamen.

Vier maanden geleden doodden Belgische islamisten, die banden zouden hebben met de daders in Parijs, 32 mensen op de luchthaven van Brussel met een bomaanslag. (KN/RV)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.