fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus Franciscus zal spreken op Nederlandse dag in Rome

KN Redactie 19 april 2016
image

Er zal op 15 november 2016 een Nederlandse dag in Rome worden georganiseerd. Dan zijn meerdere Nederlandse bisdommen en organisaties daar op bedevaart om de afsluiting van het Jaar van de Barmhartigheid bij te wonen.

Na afloop van de gezamenlijke Eucharistieviering op 15 november in de Sint-Pieter, waarin kardinaal Eijk hoofdcelebrant zal zijn en de overige aanwezige Nederlandse bisschoppen concelebreren, zal paus Franciscus de bedevaartgangers persoonlijk toespreken.

Bedevaarten naar Rome

De Nederlandse dag is een initiatief van VNB en het VKMO – Katholiek netwerk. In het kader van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid organiseren zij reisinitiatieven voor individuen, groepen en maatschappelijke organisaties. Reizen die in het teken staan van de verdieping van het christelijk geloof en de kennismaking met Rome als het centrum van de Wereldkerk met als hoogtepunt de Nederlandse Dag op 15 november. Ook de bisdommen Utrecht, Den Bosch en Roermond organiseren in deze week bedevaarten naar Rome. Deze bisdommen hebben zich van harte aangesloten bij het initiatief voor de Nederlandse Dag waar naar verwachting meer dan duizend Nederlanders aanwezig zullen zijn.

Verheugend bericht

Kardinaal Eijk heeft namens alle Nederlandse bedevaartgangers aan paus Franciscus het verzoek voorgelegd om hoofdcelebrant te zijn in de Eucharistieviering op de Nederlandse Dag in Rome. Dit bleek niet mogelijk te zijn, maar wel kwam het verheugende bericht dat de Paus bereid is om de Nederlanders na afloop van de Heilige Mis toe te spreken.

Stadhouder van Christus

Kardinaal Eijk: ‘We zijn bijzonder blij en dankbaar met de toezegging van de paus om ons in Rome te willen toespreken. Dit geeft ons een speciale en extra reden om er naar uit te zien. Ik hoop dat nu nog meer gelovigen zich bij de verschillende bedevaarten vanuit Nederland aansluiten, om allen te samen de stadhouder van Christus op aarde te ontmoeten.’