<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus: ‘geen andere deur’ naar eeuwig leven dan Christus

KN Redactie 19 april 2016
image
Screenshot: YouTube.com - Rome Reports in English

[FILMPJE] Paus Franciscus heeft de gelovigen aangespoord geen verlossing te zoeken door iemand anders dan Jezus, die de enige weg naar de hemel is.

“De Heer zegt dus duidelijk: je kunt het eeuwig leven niet binnengaan door enige ingang die niet de deur is – die niet Jezus is”, zei de paus tijdens de ochtendmis van maandag in Casa Santa Marta.

‘Smokkelaarsluikje’

“Hij is de deur van ons leven – en niet alleen van eeuwig leven, maar ook van onze dagelijkse levens”, aldus Franciscus.

Als we geen beslissingen nemen “in de naam van Jezus” die de deur is, proberen we dat te doen door een “smokkelaarsluikje”, ging de paus verder.

‘Een dief en een rover’

Paus Franciscus reflecteerde op de lezingen van de dag en haalde ook het zondagsevangelie over de Goede Herder aan. “Hij die de schaapskooi niet binnengaat door de deur” maar op een andere manier, “is een dief en een rover”. Er is, zei Franciscus, “geen andere” deur dan Christus.

‘Wie Jezus volgt, dwaalt niet!’

Op het “pad van het leven, het leven van iedere dag” hoeven we alleen maar Jezus, de herder, te volgen en we zullen nooit misleid zijn, gaf de paus aan. “Wie Jezus volgt, dwaalt niet!”

‘Jezus is de deur en ook het pad’

Wie raad van anderen zoekt, zoals waarzeggers, volgt Jezus niet. Op zo’n moment “volg je iemand anders, die je een andere weg toont, een verschillende weg”. Jezus echter “wijst de weg vooruit: er is niemand anders die de weg kan tonen”.

“Jezus”, aldus Franciscus, “is de deur en ook het pad: als we Hem volgen, zullen we niet verdwalen.” (CNA)