<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus is tegen centrale opvangkampen

KN Redactie 21 februari 2017
image
Foto: AP

Paus Franciscus is tegen het systeem van centrale opvangkampen voor vluchtelingen.

De grote kampen werken “eerder nieuwe situaties van kwetsbaarheid en onbehagen” in de hand.

De eerste opvang en registratie van migranten moet volgens de paus op “gepaste en behoorlijke plekken” gebeuren. Kleine decentrale inrichtingen zijn daar beter voor geschikt. Die maken de verzorging en de persoonlijke ontmoetingen gemakkelijker, aldus Franciscus.

Humanitaire corridors

Tegelijkertijd bepleit hij een vluchtelingenpolitiek die gezinshereniging nastreeft. Het opzetten van humanitaire corridors moeten voorkomen dat migranten in handen van mensensmokkelaars vallen.
De paus sprak tot deelnemers aan een conferentie over vluchtelingen die in het Vaticaan werd gehouden.

Populistische demagogie

In zijn toespraak hekelde hij “populistische demagogie” die vreemdelingenhaat aanwakkert en riep op migranten met open armen te ontvangen. Er ontwikkelt zich een houding die medemensen alleen nog maar als concurrenten ziet en niet als broeders die opgenomen moeten worden. Deze egoïstische instelling wordt door populistische demagogie versterkt, aldus de paus. (KN/KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.