<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus: Kerstmis gegijzeld door materialisme

KN Redactie 25 december 2016
image
(foto: AP)

Paus Franciscus vindt dat de ware betekenis van Kerstmis ten onder gaat in het materialisme.

Tijdens een zwaar beveiligde Nachtmis klaagde de paus ook het doorgaande lijden van kinderen in de wereld aan. Hij noemde daarbij ook de kinderen “die we niet geboren laten worden”.

Aleppo

Hij noemde ook wie het hoofd moeten bieden aan honger en gevaar op migratieroutes en aan bombardementen in Syrische steden zoals Aleppo. In verband met de aanslag in Berlijn waren de veiligheidsmaatregelen rond de Sint Pieter hoog opgevoerd. Zo moesten de aanwezigen bij de Nachtmis eerst veiligheidspoortjes passeren.

Commercie

Tijdens de Mis zei de paus dat Kerstmis “gegijzeld” wordt door het materialisme en dat de Kersttijd meer nederigheid nodig had. Volgens de paus leven de mensen in een tijd “waarin de lichten van de commercie het licht van God in de schaduw stellen, als we ons alleen maar druk maken over geschenken, maar koud blijven voor wie gemarginaliseerd zijn”. (KN/KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.