<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus ontslaat stelende bisschop

KN Redactie 13 september 2018
image
Bisschop José Rinaldo Ribeiro (Foto: bisdom Formosa)

Paus Franciscus heeft het ontslag aanvaard van de Braziliaanse bisschop José Ronaldo Ribeiro die wordt vervolgd wegens verduistering van bisdomgelden.

Bisschop Ribeiro (61) van Formosa werd in maart gearresteerd wegens verduistering van meer dan een half miljoen euro aan bisdomgelden.

Vorig bisdom

Volgens de aanklacht zou de bisschop samen met vier priesters van het geld een veeboerderij en een loterijwinkel hebben gekocht. Bij een huiszoeking van het bisschopshuis is verborgen geld gevonden.

Ribeiro wordt ook verdacht van het stelen van geld van gelovigen in het bisdom Janaúba in de deelstaat Minas Gerais, waar hij bisschop was van 2007 tot 2014. Volgens de openbaar aanklager ging hij daar precies hetzelfde te werk.

De bisschop wordt er verder van verdacht zich maandelijks door priesters te hebben laten betalen om in rijkere parochies te worden benoemd. (CNS)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.