<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Ecologie

Paus spoort klimaatconferentie Marrakesh aan

KN Redactie 15 november 2016
image
(foto: AP)

De internationale gemeenschap heeft een “ernstige ethische en morele verantwoordelijkheid om zonder dralen te handelen” in de bestrijding van klimaatverandering.

Dat stelt paus Franciscus in een boodschap aan COP22, de VN klimaatconferentie die plaats vindt in Marrakesh in Marokko.

Parijs 2015

In de boodschap die vandaag is gepubliceerd, moedigt paus Franciscus degenen aan die zich in hun werk inspannen om de overeenkomst over klimaatverandering te implementeren die vorig jaar in Parijs tot stand is gekomen.

Cultuur van bescherming

Verwijzend naar de behoefte aan “promotie van levensstijlen die gericht zijn op het begunstigen van duurzame modellen van productie en consumptie” roept de paus op tot een “cultuur van bescherming” van elkaars naaste, alsook van de schepping. (KN/Catholic Culture)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.