<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus vraagt om gebed voor reis naar Lesbos

KN Redactie 13 april 2016
image
Foto: AP

Paus Franciscus heeft de gelovigen gevraagd te bidden voor zijn reis naar het Griekse eiland Lesbos.

Hij deed de oproep woensdag aan het einde van de algemene audiëntie op het Sint-Pietersplein.

Patriarch Bartholomaios

Franciscus bezoekt het eiland, waar veel vluchtelingen zijn, komende zaterdag, samen met patriarch Bartholomaios van Constantinopel en het hoofd van de orthodoxe Kerk in Griekenland, aartsbisschop Hiëronymus van Athene.

‘Veel vluchtelingen’

Lesbos, zei de paus, is een plek “waar in de afgelopen maanden veel vluchtelingen zijn gepasseerd. Ik zal gaan, samen met mijn broeders de patriarch van Constantinopel Bartholomaios, aartsbisschop Hiëronymus van Athene en Heel Griekenland, om mijn nabijheid en solidariteit uit te drukken met de vluchtelingen en burgers van Lesbos, en met heel het Griekse volk, dat erg genereus is in zijn verwelkoming”.

‘Moederlijke voorspraak Maagd Maria’

“Ik vraag jullie mij alsjeblieft met gebed te begeleiden, het licht en de kracht van de Heilige Geest aan te roepen en de moederlijke voorspraak van de Maagd Maria.”

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.