<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘Priester moet straks eigen kost verdienen’

KN Redactie 18 oktober 2016
image
Foto: aartsbisdom Boston

Priesters moeten in de toekomst bereid zijn hun eigen inkomen te verwerven.

Toekomstige priesters moeten daartoe bereid zijn, aldus Wiertz in een interview met de Limburgse omroep L1NWS. Hij schat dat het over een jaar of twintig zover is.
Volgens de bisschop hielden tot de jaren zestig veel Limburgse priesters er een geit of een moestuin op na of gaven les om wat extra inkomen te hebben.

Niet begrepen

Het sluiten van kerkgebouwen gaat ondanks de dramatische daling van het aantal kerkgangers, nu rond 6%, niet gebeuren, aldus de bisschop. Zeker op het platteland “wordt dat niet begrepen.”
Daar ook het aantal beschikbare priesters op termijn zeer gering zal zijn is het zeer de vraag of zij nog wel aan hun pastorale taken toe zullen komen. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.