<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Priester stelt drugshandel aan de kaak; wordt dood gevonden

KN Redactie 9 oktober 2016
image
In memoriam voor padre Juan Heraldo Viroche op de website van het aartsbisdom Tucuman. (Screenshot: arzobispadotucuman.org.ar)

In het Argentijnse San Miguel de Tucuman is een priester die de drugshandel veroordeelde, dood in zijn huis gevonden. Juan Heraldo Viroche werd woensdag opgehangen aangetroffen.

De priester ontving verschillende doodsbedreigingen nadat hij de drughandel had veroordeeld. Omdat er voor zijn leven werd gevreesd, had hij een nieuwe benoeming gevraagd en gekregen. Hij was echter nog in zijn oude parochie omdat hij een noveen wilde afronden. Het dode lichaam van Viroche werd opgehangen aangetroffen.

‘Prompte opheldering’

Het aartsbisdom Tucuman schrijft in een verklaring: “Wij verwachten prompte opheldering van de feiten en vertrouwen op de daden van het justitieel systeem, waarmee wij natuurlijk samen zullen werken in alles dat van ons afhangt.”

De requiemmis voor padre Viroche is donderdag gevierd, met aartsbisschop Alfredo Zecca van Tucuman als hoofdcelebrant. (CC)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.