<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Satanisch vandalisme tegen doek Veronica

KN Redactie 9 mei 2017
image
Het 'Heilig Gelaat' wordt jaarlijks in processie rondgedragen. (Foto: alicantefietsa.com)

Een vermoedelijke sataniste heeft het schrijn bekrast waarin het vermaarde doek van Veronica wordt bewaard.

Het doek wordt bijzonder vereerd omdat het gelaat van Jezus op miraculeuze wijze op het doek zijn achtergebleven. Het wordt bewaard in een schrijn in een klooster in het Spaanse Alicante, waar het sinds het jaar 536 wordt vereerd. Overigens is dit één van de doeken waarvan wordt gezegd dat het de echte is.

Satanstekens

Zondagmorgen ontdekte een priester dat op het kogelvrije glas dat het doek beschermd een omgekeerd kruis en het getal 666 waren gekrast, meldt CNA.

Ook op verschillende kruiswegstaties waren satanstekens gekrast.

Dader jonge vrouw

Volgens de krant El Mundo is de dader een jonge vrouw, die zich zaterdag in heeft laten sluiten, zo bleek uit beelden van beveiligingscamera’s. De vrouw is geïdentificeerd en er is een arrestatiebevel tegen haar uitgevaardigd.

De vrouw probeerde eerst vergeefs het glas te breken met een puntig voorwerp, waarna ze het zogeheten ‘getal van het beest’, 666, erin kraste. Ook stal ze een liturgisch gebedenboek en een intentieboek.

Geschokt

Bisschop Jesús Murgui bracht kort na het incident een bezoek aan het klooster en sprak met de zwaar geschokte zusters. Het bisdom heeft aangifte gedaan.
In een verklaring heeft het bisdom laten weten dat bekeken wordt hoe de veiligheidsmaatregelen verder kunnen worden verhoogd.
“Wij bidden tot God voor wie dit heeft gedaan”, aldus de verklaring. (KN/CNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.