<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Sinterklaasactie Arnhem wint Ariëns Prijs voor Diaconie

KN Redactie 6 oktober 2016
image
Mgr. Hoogenboom met enkele vrijwilligsters van het initiatief 'Sinterklaasactie Malburgen Arnhem'. (Foto: Aartsbisdom Utrecht)

De ‘Sinterklaasactie Malburgen Arnhem’ heeft afgelopen weekend de Ariëns Prijs voor Diaconie van het aartsbisdom Utrecht gewonnen. 

Vrijwilligers van het initiatief kregen van mgr. Ted Hoogenboom, hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht, in de Arnhemse Walburgiskerk 1250 euro en een kunstwerk uitgereikt.

‘Verbinding kerk en samenleving’

‘Sinterklaasactie Malburgen Arnhem’ is een initiatief waarbij kinderen uit de armste gezinnen in de Arnhemse wijk Malburgen met Sinterklaas cadeaus krijgen.

Volgens mgr. Hoogenboom maken de vrijwilligers op deze manier “een verbinding tussen kerk en samenleving in een volkswijk in Arnhem”.

“Uw initiatief is op een indrukwekkende manier van onderop opgezet door een kleine, zeer betrokken groep vrouwen. Vanuit eigen geraaktheid met armoede en het gemis dat daardoor ontstaat, bent u iets gaan doen voor kinderen met het Sinterklaasfeest”, aldus de Utrechtse hulpbisschop.

‘Na te volgen’

Mgr. Hoogenboom vindt het initiatief “voorbeeldig voor andere parochies om na te volgen”. Afgelopen jaar hebben honderd kinderen cadeaus gekregen via deze Sinterklaasactie.

De tweede prijs, 750 euro en een kunstwerk, ging naar De Franciscushof in Tiel: een park en moestuin met een ontmoetingsfunctie en een diaconale functie.

Verder werden er twee derde prijzen uitgereikt. Zowel het project Jongerenwerk Join Us uit het Twentse Denekamp als de gemeenschap De Wonne uit Enschede kregen 500 euro en een kunstwerk.

De Wonne is een woon-, werk- en leefgemeenschap voor kwetsbare mensen.

Publieksprijs

Er werd voor het eerst ook een Ariëns Publieksprijs uitgereikt. Deze ging naar de Werkgroep Friersdale-Eemnes. Deze werkgroep ondersteunt het werk dat pater Van Wegen uit Eemnes voor de bevolking in het Zuid-Afrikaanse Friersdale heeft opget. Met name het mogelijk maken van goed onderwijs is een speerpunt.

Alphons Ariëns

De Ariëns Prijs voor Diaconie is vernoemd naar Alphons Ariëns (1860-1928), een priester van het aartsbisdom Utrecht die zich inzette voor de bestrijding van armoede in Twente. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.