<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Stirezo biedt Kamerleden pro-life petitie aan

KN Redactie 12 september 2018
image
Tweede Kamerleden nemen de petitie in ontvangst. (Foto: Gerro Nap)

Stichting Recht Zonder Onderscheid (Stirezo) heeft dinsdag een petitie aangeboden aan Tweede Kamerleden, waarin opnieuw gepleit wordt voor de afschaffing van abortus en euthanasie.

Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse Nationale Gebedsdag, waarbij wordt gebeden voor bescherming van het ongeboren leven. Stirezo-bestuurslid Hugo Bos en hulpbisschop Everard de Jong van Roermond, overhandigden de petitie aan verschillende parlementariërs.

Aanwezige Kamerleden

Namens de christelijke partijen waren SGP-fractievoorzitter Kees vaan der Staaij en Hanke Bruins-Slot (CDA) aanwezig. CDA-er Martijn van Helvert en Carla Dik-Faber (CU) spraken de aanwezigen toe voor het aanbieden van de petitie. Ook Kamerleden Helma Lodders (VVD) en Léonie Sazias (50 Plus) waren ter plaatse tijdens het in ontvangst nemen van de petitie.

Volgens de organisatie woonden zo’n 200 mensen de gebedsdag bij, die werd afgesloten met een Mis in de St.-Jacobus de Meerdere-kerk in Den Haag.

Jaarlijks evenement

Stirezo is een katholieke stichting die opkomt voor de beschermwaardigheid van het menselijk leven. De pro-life organisatie werd in 1973 opgericht door pater Jan Koopman (1919-1997). De priester protesteerde elke tweede dinsdag van de maand op het Binnenhof tegen abortus. De Nationale Gebedsdag is een jaarlijks terugkerend evenement waarmee het werk van de oprichter wordt voortgezet.

Stirezo is onderdeel van Stichting Civitas Christiana.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.