fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Syrisch-orthodoxe bisschoppen mochten Verenigd Koninkrijk niet in

KN Redactie 6 december 2016
image
Prins Charles woonde de kerkwijding bij van de eerste Syrisch-orthodoxe kathedraal van het Verenigd Koninkrijk. (Foto: AP)

Twee Syrisch-orthodoxe aartsbisschoppen hebben geen visum gekregen om de consecratie van een kathedraal in Londen bij te wonen.

Volgens de London Times werd hun een visum geweigerd omdat zij niet konden aantonen over voldoende geld te beschikken om zichzelf te onderhouden tijdens hun verblijf en zij wellicht asiel zouden aanvragen.

Eerste Syrisch-orthodoxe kathedraal

De twee hadden de consecratie bij willen wonen van de eerste Syrisch-orthodoxe kathedraal in het Verenigd Koninkrijk, de Sint-Thomaskerk in het westen van Londen.

Prins Charles: ‘Diep bemoedigend’

Die werd op 24 november geconsacreerd in het bijzijn van prins Charles. Hij noemde het “diep bemoedigend” de plechtigheid bij te wonen terwijl christenen in Syrië en Irak een “weerzinwekkend lijden” doormaken. De Britse kroonprins liet zich al eerder kritisch uit over de christenvervolging.

De Britse premier Theresa May had de Syrisch-orthodoxe gemeenschap een brief gestuurd bij gelegenheid van de kerkwijding.

De beide aartsbisschoppen, Nicodemus Daoud Sharaf en Timothy Mosa Alshamany, wonen in Koerdistan. Ze vluchtten daarheen nadat Islamitische Staat hun bisdommen innam. (LT/CC)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.