<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Taiwan: ‘Gevangenisvoedsel’ razend populair

KN Redactie 2 januari 2017
image
Foto: Alpha ccby flickr.com

Taiwanese vrouwelijke gedetineerden hebben afgelopen jaar opnieuw hoog gescoord met hun zelfgemaakte gebaksproducten.

De gedetineerden van de Taoyuan vrouwengevangenis maken en verkopen al tien jaar allerlei koekjes, gebak en snacks. Maar na een reeks voedselschandalen zijn de baksels razend populair geworden. Ze ondergaan een intensieve controle en zijn iets goedkoper dan in de supermarkt.

Compensatiegeld

In 2015 bedroeg de omzet ruim veertien miljoen euro. De opbrengst wordt gebruikt om misdaadslachtoffers te compenseren en om de gevangenis te verbeteren.
De vrouwen houden er zelf maandelijks een kleine honderd euro aan over.

Nooit eerder gebakken

Het werk wordt vooral gedaan door vrouwen die hun straf er bijna op hebben. Maar ook langgestraften kunnen op verzoek in het programma opgenomen worden. Voor veel gedetineerden is het voor het eerst dat ze koken of bakken.

Groot succes

Het programma begon in 2006 met als doel de vrouwen vaardigheden bij te brengen en om inkomsten voor de gevangenis te genereren. Inmiddels doen vijftig gevangenissen in heel Taiwan mee. (KN/AN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.