<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Twee zusters vermoord in VS

KN Redactie 27 augustus 2016
image
Agenten doen onderzoek in de woning waar de twee zusters vermoord werden aangetroffen (Foto: AP)

Zr. Margaret Held en Zr. Paula Merrill zijn doodgestoken in hun woning in het zuiden van de Verenigde Staten. Het is nog onduidelijk wat het motief is voor de dubbele moord.

De twee zusters werden donderdag gevonden in Durant, een dorp in de zuidelijke staat Mississippi. Beiden werkten als verpleegsters in een nabijgelegen ziekenhuis. Toen ze daar ’s ochtends niet kwamen opdagen, werd de politie geïnformeerd die de zusters dood aantrof.

Geschokt

De politie doet onderzoek naar hun dood, maar tast nog in het duister over het motief voor de moorden. Beide zusters werkten al sinds begin jaren tachtig in de staat Mississippi, zo meldt de website van de Zusters van Barmhartigheid van Nazareth, waar zuster Paula toe behoorde.

De zusters schrijven dat ze “geschokt zijn” over de moorden en dat ze “blijven rouwen terwijl we proberen om dit nieuws te bevatten”. Ze zijn “dankbaar voor de vele gebeden en woorden van troost en steun” die zie “vanuit de hele wereld ontvangen” en benoemen de “liefdevolle geest” en “betrokken zorg” van hun medezuster.

Gebed voor daders

Onze missie, schrijven de zusters, “roept ons op om onze levens en onze middelen op het spel te zetten terwijl we werken aan de rechtvaardigheid in solidariteit met onderdrukte mensen”. “Dat was precies wat deze zusters deden.”

De zusters vragen om gebed voor de vermoorde zusters, maar ook voor de moordenaars. “Omdat we vrouwen van het evangelie zijn: bid alstublieft ook voor de daders.”

Mgr. Joseph Kopacz, bisschop van Jackson, schrijft in een verklaring op de website van zijn bisdom dat beide zusters “jarenlang toegewijde zorg hebben gegeven hier in Mississippi”. “Ze hielden echt van de mensen in hun gemeenschap.”

‘Een engel’

Buurtbewoners reageren geschokt op de dubbele moord. “Zuster Paula was een engel”, zegt Joe Morgan jr.. Politicus Delbert Hosemann: “Grenzeloze liefde en zorg voor de mensheid is beantwoord met ongeëvenaard geweld. Deze trouwe zusters werken onvermoeibaar in het Lexington Medisch Centrum om van de gemeenschap […] en van Mississippi een betere plek te maken om te leven. We hopen dat gerechtigheid snel zal volgen.”

“Ze waren twee van de liefste zusters die je je kunt voorstellen”, vertelt pr. Greg Plata, O.F.M., pastoor van de katholieke kerk in het nabijgelegen Lexington aan een verslaggever ter plaatse. “Het is zo zinloos.” (KN/AP)

Zuster Paula (roze blouse) en Zuster Margaret (Foto’s AP):

[widgetkit id=”39″]

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.