<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Van den Hende voorzitter bisschoppenconferentie

KN Redactie 15 juni 2016
image
Mgr. Hans van den Hende (Foto: KN/Jan Peeters)

Mgr. Hans van den Hende (52), bisschop van Rotterdam, is door zijn collega’s gekozen tot voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie.

Nieuw bestuur

Mgr. Jan Liessen (55) van Breda is gekozen tot vice-voorzitter. Samen met mgr. Gerard de Korte (61) van Den Bosch vormen zij de nieuwe Permanente Raad van de bisschoppenconferentie. Daarmee is een volledig nieuw dagelijks bestuur aangetreden.

Gezondheidsproblemen

Kardinaal Wim Eijk (62) had zich eerder al niet herkiesbaar gesteld als voorzitter vanwege gezondheidsproblemen. Ook bisschop Frans Wiertz (73) van Roermond en Jos Punt (70) van Haarlem-Amsterdam keren niet terug in de raad.
Mgr. Wiertz was ruim tien jaar lid van de Permante Raad en heeft zich om gezondheidsredenen niet herkiesbaar gesteld. Hij kampt met een verslechterd gezichtsvermogen.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.