<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Vaticaan: berichten over administrator voor Medjugorje ‘prematuur’

KN Redactie 5 juli 2016
image
Pelgrims bidden in Medjugorje. (Foto: AP)

Volgens de Vaticaans woordvoerder zijn berichten dat het Vaticaan direct gezag over Medjugorje zou willen opnemen, “prematuur”.

Een Kroatische krant had in het weekend gemeld dat het Vaticaan een apostolisch administrator voor Medjugorje zou willen aanstellen.

Slechts een van de opties

Daarmee zou de plaats, waar al sinds 1981 Mariaverschijningen zouden plaatsvinden, aan het gezag onttrokken worden van zowel de franciscanen, die de lokale parochie runnen, als van de lokale bisschop, mgr. Peric van Mostar.

Volgens woordvoerder pater Lombardi is zo’n beslissing echter niet genomen. De mogelijkheid een administrator te benoemen, is volgens hem slechts een van de opties die op tafel liggen.

Onderzoeksrapport commissie

De speciale Vaticaanse commissie die onderzoek deed naar het fenomeen Medjugorje, leverde haar rapport meer dan een jaar geleden in bij de Congregatie voor de Geloofsleer. Afgelopen maand nog zei Lombardi dat hij binnen “enkele maanden” een bekendmaking van de Congregatie verwacht. (CC)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.