fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Vaticaan weert pers en publiek bij omstreden conferentie

KN Redactie 27 februari 2017
image
Foto: SBAMueller ccby flickr.com

Het Vaticaan heeft op het laatste moment besloten ingeschreven journalisten en publiek toegang te ontzeggen tot een omstreden conferentie over duurzame economische groei.

In januari sloegen verschillende pro-lifeorganisaties alarm over de conferentie die deze week in Rome wordt georganiseerd door de Pauselijke Academie voor de Wetenschappen (PAS) en de Pauselijke Academie voor de Sociale Wetenschappen (PASS).

Bevolkingsexplosie

Als sprekers zijn verschillende vooraanstaande voorvechters van drastische bevolkingsreductie uitgenodigd, onder wie Paul Ehrlich, de schrijver van het beruchte boek De Bevolkingsexplosie (1968). Ehrlich voorspelde daarin zonder enige wetenschappelijke onderbouwing dat de mensheid nog voor de millenniumwisseling door overbevolking praktisch zou zijn uitgestorven.
De Amerikaan vindt de opstelling van de Kerk tegenover anticonceptie en abortus ronduit ‘misdadig’.

Wereldwijde bevolkingsreductie

Naast Ehrlich is ook vice-voorzitter John Bongaarts van de Population Council als spreker uitgenodigd. De organisatie streeft wereldwijde bevolkingsreductie na door middel van anticonceptie en abortus.

Geen tegengeluid

Pro-lifeorganisaties sloegen alarm toen zij ontdekten dat er onder de sprekers geen deskundigen zijn die een krachtig tegengeluid kunnen laten horen. Vanwege de omstreden sprekers riepen zij het Vaticaan op de conferentie af te blazen.
Royal schrijft dat hij eind vorige week te horen kreeg dat de conferentie niet toegankelijk was voor publiek en pers, hoewel hij zich via de website had kunnen aanmelden. Vlak voor hij op vliegtuig stapte ontving hij bericht dat de conferentie alleen toegankelijk voor leden van de academies en hun genodigden. (KN/CT)


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21