<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Vier nieuwe priesters voor Nederlandse kerkprovincie

KN Redactie 12 juni 2017
image
De kersverse priester Eli Stok concelebreert tijdens de heilige Mis waarin mgr. Hans van den Hende hem wijdde. (Foto: KN - Jan Peeters)

[FOTO’S] In Rotterdam werd zaterdag Eli Stok (27) tot priester gewijd. In Roermond werden Henyer García Léon en Geraldo de Vasconcelos priester gewijd en in Den Bosch ontving Sacha Steijaert de priesterwijding.

De wijding in de met negenhonderd mensen gevulde Rotterdamse HH. Elisabeth en Laurentius-kathedraal werd verricht door mgr. Hans van den Hende. Eli Stok groeide op als lid van de Gereformeerde Gemeenten maar werd op zijn zestiende katholiek. Het contact met een gemeenschap van priesterstudenten tijdens zijn studie filosofie in Leuven gaf de doorslag voor de beslissing om priester te worden.

De priesterkandidaten voor het bisdom Roermond werden in de Roermondse Sint-Christoffelkathedraal gewijd door hulpbisschop Everard de Jong. Sacha Steijaert ontving in de Bossche Sint-Janskathedraal de wijding uit handen van mgr. Gerard de Korte.

> Een beeldverslag van de priesterwijding van Eli Stok (foto’s: KN – Jan Peeters):

[widgetkit id=”54″]

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.