<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Vlaamse hulpbisschop legt taken voorlopig neer wegens ernstige ziekte

KN Redactie 28 oktober 2016
image
Mgr. Leon Lemmens (hier tweede van rechts, naast mgr. Leonard) moet door ziekte gedwongen zijn taken voorlopig neerleggen. (Screenshot: archief.kerknet.be - Hans Medart)

Hulpbisschop Leon Lemmens van het aartsbisdom Mechelen-Brussel legt zijn taken wegens ziekte “voor geruime tijd” neer.

Dat meldt het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen, waarvoor hij verantwoordelijk is, op kerknet.be, de website van de Vlaamse bisschoppen.

Vraag om gebed

Mgr. Lemmens “is ernstig ziek en zal een langdurige behandeling dienen te ondergaan” en vraagt om gebed, schrijft Kerknet.

Leon Lemmens werd op 22 februari 2011 door paus Benedictus XVI benoemd tot hulpbisschop van Mechelen-Brussel, tegelijk met Jean Kockerols en Jean-Luc Hudsyn. (kerknet.be)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.