fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
In Memoriam

Vlaamse hulpbisschop Lemmens (63) overleden

KN Redactie 2 juni 2017
image
Mgr. Leon Lemmens (Foto: Luc Hilderson)

Mgr. Leon Lemmens, hulpbisschop van het aartsbisdom Mechelen-Brussel, is vannacht overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek.

Het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen, waarvoor Lemmens verantwoordelijk was, maakt “met droefheid” melding van zijn overlijden op kerknet.be, de website van de Vlaamse bisschoppen.

‘Ziekte moedig gedragen’

Het vicariaat laat weten dat Lemmens “vannacht (2 juni) plots is overleden in het universitair ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven”. In oktober legde de hulpbisschop zijn taken neer, onmdat hij ernstig ziek was en langdurig behandeling nodig had.

Mgr. Lemmens heeft zijn levensbedreigende ziekte “moedig en met een groot vertrouwen in de toekomst gedragen”, schrijft het vicariaat nu.

Leon Lemmens werd op 16 maart 1954 geboren en in 1977 priester gewijd. Paus Benedictus XVI benoemde hem op 22 februari 2011 tot hulpbisschop van Mechelen-Brussel, tegelijk met Jean Kockerols en Jean-Luc Hudsyn.

Afscheid

De uitvaart van mgr. Lemmens vindt plaats op zaterdag 10 juni om 11 uur in de Sint Romboutskathedraal in Mechelen.

Het vicariaat vraagt om in gebed verbonden te blijven met mgr. Lemmens: “dat de Heer hem met grote innigheid omhelst en eeuwig leven schenkt”. (kerknet.be)