<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Vlaming René Stockman herkozen tot overste Broeders van Liefde

KN Redactie 9 juli 2018
image
Broeder René Stockman (Foto: wikipedia.org - CCBY Bob van Mol)

De Vlaamse broeder René Stockman is maandag in Rome herkozen tot generale overste van de Broeders van Liefde. Dat meldt de congregatie.

De Broeders van Liefde houden in Rome momenteel hun generaal kapittel, dat nog tot vrijdag 20 juli loopt. Met de herverkiezing begint Stockman aan zijn vierde termijn als generale overste. De termijn loopt tot 2024. De congregatie Broeders van Liefde is wereldwijd actief op het vlak van gezondheidszorg.

Stockman neemt regelmatig deel aan het publiek debat in België, onder meer over medisch-ethische thema’s. Over deze onderwerpen publiceerde hij ook in Katholiek Nieuwsblad verschillende opiniebijdragen.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.