<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Vrouwen geven ongeborenen een ‘stem’

KN Redactie 13 februari 2017
image
Foto: La Voz del Corazón

Zwangere pro-lifers in Chili hebben een nieuwe manier gevonden om hun nog ongeboren kinderen een ‘stem’ te geven.

Ongeborenen hebben weliswaar nog geen stem, maar wel een hartslag, aldus de moeders.

‘Ik ben hier, mamma’

De organisatie La Voz del Corazón (de Stem van het Hart) houdt stille demonstraties waaraan tientallen zwangere vrouwen deelnemen. Het enige geluid dat gehoord wordt is de versterkte hartslag van hun baby’s. “Zodra het menselijk embryo verschijnt als een menselijk leven gaat het debat niet meer over wat het lijkt, maar krijgt het een andere rol, waarin de moeders en de kinderen de titelhouders zijn”, aldus de organisatoren. “Het gaat erom ze een stem te geven, de stem van het hart. Die stem komt uit de baarmoeder en schreeuwt het uit: ‘ik ben hier, mamma, vergeet dat niet.’”
(KN/Kath.net)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.