fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

VS: misbruikonderzoeken in nog vier staten

KN Redactie 11 september 2018
image
Procureur-generaal Underwood van New York, die het onderzoek in die staat heeft aangekondigd. (Foto: CNS photo/New York AG handout via EPA)

In vier Amerikaanse staten zijn onderzoeken aangekondigd naar seksueel misbruik door katholieke geestelijken. In twee andere staten waren eerder al dergelijke onderzoeken aangekondigd.

Op 5 september kondigde de procureur-generaal van Nebraska aan een onderzoek te openen naar misbruikgevallen in de afgelopen veertig jaar in de drie bisdommen van die staat.

Op 6 september volgden nog drie staten: de procureur-generaal van New York heeft aangekondigd een onderzoek te starten in de acht bisdommen van zijn staat. De procureur-generaal van New Mexico gaat hetzelfde doen in de drie bisdommen van zijn staat. In New Jersey is een taskforce opgericht om de misbruikbeschuldigingen in de vijf bisdommen van die staat te onderzoeken.

Eind augustus startte de openbaar aanklager van de staat Illinois reeds een onderzoek in de zes bisdommen van die staat. In Missouri nodigden twee bisschoppen zelf de openbaar aanklager van hun staat uit om een onderzoek in hun bisdommen te openen.