fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Wereldjongerendagen 2019 in Panama?

KN Redactie 1 juni 2016
image
Jongeren bij de laatste editie van de WJD in Rio de Janeiro (Foto: AP)

Volgens persbureau ANSA zullen de Wereldjongerendagen in 2019 plaatsvinden in Panama.

“Bronnen in het Vaticaan” hebben het Italiaanse persbureau laten weten dat het grootste jongerenevenement ter wereld in 2019 zal plaatsvinden in het Centraal-Amerikaanse land.

Nog geen bevestiging

In een reactie laat de president van Panama, Juan Carlos Varela, echter weten dat hij nog geen officiële bevestiging vanuit het Vaticaan heeft ontvangen, “noch vanuit de Kerk van Panama”. Wel zegt hij dat een eventuele WJD “een grote zegen zal zijn” voor het land “en voor Centraal-Amerika”.

Varela zegt de bekendmaking door de paus af te wachten, maar laat weten dat het land “de deuren open houdt voor de duizenden jongeren” die in dit geval vanuit de hele wereld naar Panama zullen afreizen.

Aartsbisdom Panama

Ook het aartsbisdom van Panama laat weten dat er nog geen “officiële communicatie” is geweest waaruit blijkt dat Panama gastheer is van de WJD in 2019.

De eerstvolgende editie van de Wereldjongerendagen vinden van 26 t/m 31 juli plaats in het Poolse Krakau. Traditioneel maakt de paus aan het einde van de slotmis van de WJD – in dit geval op 31 juli – bekend waar de volgende editie van het jongerenevenement zal plaatsvinden. (KN/ANSA/TVN)