<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Wereldkerk

Paus bidt voor slachtoffers aanslag op koptische pelgrims

KN Redactie 5 november 2018
image
Paus Franciscus bidt voor de slachtoffers van de aanslag. (Foto: CNS Photo, Max Rossi, Reuters)

In zijn Angelustoespraak van 4 november heeft paus Franciscus zijn droefenis uitgesproken over de aanslag op drie bussen met pelgrims in Egypte. Daarbij zijn zeker zeven mensen omgekomen.

“Ik druk mijn bedroefdheid uit over de aanslag die de koptisch-orthodoxe Kerk twee dagen geleden heeft getroffen”, zei de paus tegen de aanwezigen op het Sint-Pietersplein. “Ik bid voor de slachtoffers: pelgrims die gedood zijn, louter vanwege hun christelijk geloof. Ik vraag de Allerheiligste Maria om de families en de hele gemeenschap te troosten.” Vervolgens bad hij met de aanwezigen het Weesgegroet.

Op vrijdag vielen gewapende mannen drie bussen vol pelgrims op weg naar het koptische Sint-Samuëlklooster aan. Dat gebeurde nabij Minya, 250 kilometer ten zuiden van Caïro. De aanvallers namen de bussen vanuit een hinderlaag onder vuur en doodden minstens zeven mensen. Minstens negentien anderen raakten gewond. De lokale tak van Islamitische Staat heeft de aanslag opgeëist.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.