<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Midden-Oosten

‘Westerse media eenzijdig over Syrië’

KN Redactie 12 oktober 2016
image
Foto: AP

De berichtgeving door westerse media over de situatie in Syrië is bevooroordeeld.

De 49-jarige religieuze werkt in de westelijke wijken van de zwaar bevochten stad Aleppo.

Niet eerlijk

Zij vraagt zich daarin af waarom westerse journalisten alleen oog lijken te hebben voor het lot van de bevolking in door rebellen en jihadisten bezet gebied. “Dat is niet eerlijk”, zegt ze in het interview.

Geen balans

“Wij zien geen balans. Vorige week had niemand het over die christelijke vrouw die haar zoon van het balkon trok zonder hoofd.” Ze vertelt over een Syrische jongeman in westelijk Aleppo die vorige week reageerde op geschreeuw in zijn straat na een granaatinslag. Toen hij vanaf het balkon poolshoogte nam volgde een tweede inslag. “Zijn moeder schreeuwde dat hij naar binnen moest komen. Toen zij hem naar binnen trok had hij geen hoofd meer. Niemand heeft het daarover. Zo zijn er vele verhalen.”

Waarom zwijgt de wereld?

Zuster Annie vertelt hoe families en vrienden soms de lichaamsdelen van hun geliefden bij elkaar moeten zoeken. “Een hand hier, een been daar. Lichaamsdelen verderop. Maar niemand heeft het erover. Waarom zwijgt de wereld daarover?”

Constante angst

Mensen leven vrijwel constant in angst, hopen dat het ooit vrede zal worden. “Als ouders hun kinderen naar school sturen nemen zij afscheid alsof ze hen nooit meer zullen zien omdat zij weten dat elk moment raketten of granaten kunnen inslaan.”

Bombardementen

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.