fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

WJD in beeld: bidden met anderhalf miljoen jonge pelgrims

KN Redactie 1 augustus 2016
image
Een van de anderhalf miljoen pelgrims die zaterdag met de paus een gebedswake vierden. (Foto: Selina De Maeyer)

Hoe een gebedswake met ongeveer anderhalf miljoen jonge mensen er uitziet.

De teller stopte bij maar liefst anderhalf miljoen: zoveel, vooral jonge, katholieken namen zaterdagavond deel aan de avondwake met paus Franciscus.

Nederlandse en Vlaamse jongeren

Onder hen waren uiteraard ook de rond duizend Nederlandse en minstens driehonderd Vlaamse jongeren die naar Polen zijn afgereisd voor het grootste jongerenevenement ter wereld.

Twee Nederlandse jongeren zaten, met vertegenwoordigers van andere landen, op het podium vooraan bij de paus.

Ware pelgrimage

De tocht te voet naar het Campus Misericordiae bleek, met een voettocht van twee à drie uur in de brandende zon, een ware pelgrimage.

Tijdens de wake gaf een Syrische christin een indrukwekkend getuigenis, hield de paus een vurige toespraak en was er onder meer eucharistische aanbidding.

Slotmis met twee miljoen mensen

De jongeren overnachtten op het veld, waar paus Franciscus zondagochtend voor een inmiddels tot twee miljoen mensen gegroeide menigte de afsluitende heilige Mis vierde.

Diezelfde ochtend maakte de paus ook bekend dat de volgende Wereldjongerendagen in 2019 in het Midden-Amerikaanse Panama zullen plaatsvinden.

Lees hier meer over de Wereldjongerendagen van Krakau en volg de WJD-blogs die deelneemsters Laetitia Verbeiren en Janneke Al bijhouden voor Katholiek Nieuwsblad.

Een beeldverslag van de avondwake met paus Franciscus (foto’s: Selina De Maeyer):

[widgetkit id="33"]