fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Godsdienstvrijheid

Opperrabbijn ziet ‘duidelijke trend’ van aanvallen op christenen in Israël

KNA 11 augustus 2023
image
Christenen uit het Heilig Land protesteren in Haifa tegen het geweld tegen christenen, op 30 juli 2023. Foto: OSV News - Debbie Hill

Aanvallen op christenen in Israël zijn geen geïsoleerde incidenten, aldus de voorzitter van de Conferentie van Europese rabbijnen.

“Ik zie daar een duidelijke trend, omdat de retoriek in Israël over het algemeen harder is geworden”, vertelde opperrabbijn Pinchas Goldschmidt aan het Duitse weekblad Jüdische Allgemeine.

Weinig respect

Hij waarschuwde dat dissidenten en minderheden in Israël momenteel weinig respect krijgen en dat het land een politieke crisis doormaakt in een verdeelde samenleving. “De vijandigheid die we ervaren tegenover vertegenwoordigers van andere religies is een weerspiegeling van deze spanning”, zei hij.

image
Rabbijn Pinchas Goldschmidt op een interreligieuze conferentie in Wenen in november 2012. Foto: CNS - Leonhard Foeger, Reuters

De Joodse religieuze wet zegt dat je anderen met respect en achting moet behandelen, merkt de opperrabbijn op. “Maar sommige mensen vinden dat zelfs moeilijk in de omgang met Joden die tot een andere groep behoren.”

https://www.kn.nl/abonnementen/