fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Inspiratie

‘Alles heeft zijn verhaal’: Eindhovense kerk stelt zeven sacramenten tentoon

Luuk van den Einden 13 juni 2023
image
Volgens pastoor Johan Goris is de expositie zowel bedoeld om mensen de kerk vanbinnen te laten zien als om hen kennis te laten maken met de zeven sacramenten. Foto: Luuk van den Einden

In de Eindhovense Sint-Petruskerk is iedere zaterdagmiddag een expositie over de zeven sacramenten te bekijken. Daarmee wil de parochie bezoekers kennis laten maken met deze belangrijke katholieke sleutelmomenten en hun een kans geven om de kerk van binnen te bekijken.

De Sint-Petruskerk in het Eindhovense stadsdeel Woensel is in de zomermaanden iedere zaterdagmiddag open voor bezoekers. Elk jaar wordt voor die gelegenheid ook een tentoonstelling ingericht in de kerk. Na onder meer exposities over het gildeleven en Mariabedevaartsplaatsen, richt die van dit jaar zich op de zeven sacramenten van het katholieke geloof.

Tweevoudige gedachte

Door middel van allerlei liturgische benodigdheden en andere gebruiksvoorwerpen legt de expositie uit wat sacramenten als het doopsel, het huwelijk en de biecht inhouden. Veel van deze voorwerpen zijn door parochianen en buurtbewoners beschikbaar gesteld.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

De gedachte achter de tentoonstelling is tweevoudig, legt pastoor Johan Goris uit. De Sint-Petruskerk is een rijksmonument, “een hele grote en mooie kerk”, zegt hij, die doordeweeks dicht is. De openstelling op zaterdag geeft bezoekers een kans om de kerk van binnen te leren kennen.

Daarnaast biedt de expositie ook mogelijkheden tot catechese, aldus Goris:

De tentoonstelling over de zeven sacramenten is tot en met 2 september te bezichtigen. De Sint-Petruskerk in Eindhoven is daarvoor iedere zaterdag open van 13:30 tot 16:00.