<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Inspiratie

‘Hopelijk overwin ik mijn angst’

KN Redactie 15 juli 2016
image
Janneke Al.

Als lezers van Katholiek Nieuwsblad hoeft u komende zomer niets te missen van de Wereldjongerendagen (WJD) in het Poolse Krakau. Naast de berichtgeving ter plaatse zal onder meer WJD-deelneemster Janneke Al (20) een reisdagboek voor Katholiek Nieuwsblad bijhouden.

Lees hieronder haar eerste bijdrage.

Tulpen of windmolens

Stap voor stap komt het dichterbij. Steeds meer krijg ik er zin in. Met al mijn lieve vrienden op reis.

Welke reis? De Wereldjongerendagen natuurlijk! Ik heb al wat dingen gehoord over vorige WJD.

Dus ga ik binnenkort met de meiden souvenirtjes kopen in een leuke Nederlandse stad. Ja, Nederlandse souvenirtjes. Misschien armbandjes of sleutelhangers van tulpen of windmolens. Ik heb namelijk gehoord dat veel mensen spulletjes ruilen met elkaar als aandenken! Wat lijkt me dat leuk dat je een aandenken hebt aan alle interessante mensen die we gaan ontmoeten.

Biechten

Ik ben ook al een beetje bezig met praktische voorbereidingen. Een nieuwe regenjas kan van pas komen!

En natuurlijk de geestelijke voorbereiding. Wat ik graag nog wil doen voor dat ik erheen ga is biechten. Ik doe dat eigenlijk nooit, ik doe alsof ik er afkeer voor heb maar eigenlijk ben ik er een beetje bang voor. Hopelijk overwin ik mijn angst voordat we gaan!

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.