fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

De Hope Movement daagt jongeren uit om contact te maken

Luuk van den Einden 7 juni 2022
image
Met de Hope Movement wil Youth for Christ jongeren helpen om na twee jaar corona opnieuw contact te maken. Foto: Ditta van Gent

Na twee jaar corona is het vaak moeilijk om weer verbinding te zoeken met anderen. Met de Hope Movement-campagne wil Youth for Christ jongeren aanmoedigen om opnieuw contact te maken.

Je geloofsverhaal delen, bidden voor je WhatsApp-contacten of gewoon glimlachen naar een vreemde op straat: verbinding kun je op allerlei manieren bereiken, aldus jongerenorganisatie Youth for Christ. Die verbinding is na twee jaar coronacrisis namelijk hard nodig, ziet de organisatie.

https://www.kn.nl/abonnementen/

“Veel jongeren zijn zoekende zijn of hebben het thuis moeilijk”, zegt Bram Rebergen, directeur van Youth for Christ. “Na twee jaar corona voelen velen zich eenzaam of somber. We zien hun worstelingen elke dag en merken echt nog een mentale nasleep van de coronaperiode bij hen. We willen ook hoop brengen aan elkaar; wij geloven dat je hoop kunt verspreiden door te delen.”

Hoopvolle verhalen

Daarom introduceert Youth for Christ de Hope Movement in Nederland. Deze beweging komt van origine uit Australië en draait om het delen van hoopvolle geloofsverhalen.

“Met de Hope Movement daagt Youth for Christ mensen uit om dat wat hoop geeft, concreet te delen”, meldt de organisatie op zijn website. “Op die manier kunnen ze Jezus’ liefde laten zien, zodat de Geest gaat waaien en steeds meer mensen bereikt.”

Challenges

Youth for Christ heeft het concept naar Nederland vertaald met een waaier waarop 36 ‘hoopgevende’ challenges staan. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het bezorgen van een bos bloemen of spontaan een compliment uitdelen. De uitdagingen kunnen in jeugdgroepen of onder vrienden uitgevoerd worden, maar ook binnen je familie of met vreemden.

De waaier is gratis te bestellen op de website van de Hope Movement. Wie wil, kan zijn challenge filmen en op Instagram laten delen door de Hope Movement.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1