fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

Levenskeuzes en aanbidding onder de sterren in Heiloo

Redactie KN Jong 7 juni 2019
image
Foto: olvternood.nl

Het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo organiseert in juni twee evenementen voor jongeren. De Onderscheidingsdag Levensvragen is op tweede Pinksterdag en de Eucharistische aanbiddingsavond Adoration under the Stars is op 21 juni.

Op de Onderscheidingsdag Levensvragen helpen rector Jeroen de Wit en pastoor Smith jongeren bij het vinden van een antwoord op vragen over roeping en andere levenskeuzes. “Wij vinden het belangrijk om jongeren te helpen bij het maken van keuzes”, legt Jeroen de Wit uit. “We willen het breder trekken dan alleen roeping: we willen ook keuzes op het gebied van studie, relaties en werk in het licht van God stellen.”

“Je zou kunnen zeggen dat één dag niet veel verschil maakt bij het maken van zo’n belangrijke keuze”, vervolgt De Wit, “maar wie weet wanneer God je helpt. We willen jongeren de mogelijkheid bieden de belangrijke keuzes in hun leven samen met God te maken.”

Aanbidding onder de sterren

Op vrijdag 21 juni vindt ’s avonds een Eucharistische aanbidding plaats. Om 19:00 begint de avond met pizza. Daarna is er een overweging van hulpbisschop Hendriks, aanbidding en tijd om elkaar te ontmoeten.

“Het heiligdom biedt iedere maand al een ontmoeting voor jongeren aan onder de naam Meet & Greet the Lord”, vertelt De Wit. “Ik was twee jaar geleden in Amerika, waar ik bij een aanbiddingsavond was die buiten plaatsvond, onder de sterren. Ik vond dat zo indrukwekkend dat ik dat hier ook ben gaan organiseren. De laatste Meet & Greet the Lord van het jaar vindt dus buiten plaats – mits het weer het toestaat natuurlijk – onder de naam Adoration under the Stars.

Aanmelden voor beide activiteiten is nog mogelijk. Kijk voor meer informatie en aanmelden op olvternood.nl.