<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Midden-Oosten

Katholiek babyziekenhuis Bethlehem vrijwel onbereikbaar

KNA 13 oktober 2023
image
Het Caritas Baby Hospital in Bethlehem werd in 1953 gesticht door een katholieke organisatie uit Zwitserland. Foto: cbh.ps

De huidige situatie in Israël brengt ook het werk van het Caritas Baby Hospital Bethlehem in gevaar. Dit katholieke kinderziekenhuis is de enige in zijn soort op de Westelijke Jordaanoever.

Na de afsluiting van de Westelijke Jordaanoever hebben veel Palestijnen geen toegang meer tot het ziekenhuis, zo vertelde Sibylle Hardegger, voorzitter van de vereniging Children’s Relief Bethlehem die het ziekenhuis beheert, aan de Zwitserse katholieke website kath.ch. Dit betekent dat het enige kinderziekenhuis op de Westelijke Jordaanoever voor veel patiënten onbereikbaar is.

Tekorten

“Dit kan heel gevaarlijk zijn voor bijvoorbeeld vroeggeboorten”, aldus Hardegger. Op dit moment behandelt het ziekenhuis slechts 15 immobiele patiëntjes. Minder dan een derde van het gebruikelijke aantal komt nog voor poliklinische behandeling. Vragen van ouders met zieke kinderen worden indien nodig telefonisch beantwoord.

“We staan erom bekend dat we voor kinderen zorgen, ongeacht hun religieuze of etnische achtergrond”

“We vrezen ook een mogelijk tekort aan essentiële benodigdheden”, ging de voorzitter verder. Daarom, zei ze, heeft de leiding van het ziekenhuis de voorraden medicijnen, medische benodigdheden en stookolie voor de winter vergroot.

Donaties

Hardegger zei dat ze niet bang was voor een terugval in donaties voor de vereniging, omdat het geld uitsluitend naar het Caritas Babyziekenhuis gaat en dus naar de medische zorg voor zieke kinderen.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

“We staan erom bekend dat we voor kinderen zorgen, ongeacht hun religieuze of etnische achtergrond. We rekenen nu op de steun van onze donateurs”, zei ze.

Jubileumviering geannuleerd

Caritas Baby Hospital Bethlehem werd opgericht in 1953 door leden van de Zwitserse tak van de internationale katholieke hulporganisatie Caritas. Een geplande viering van de 70e verjaardag is geannuleerd. Het aantal jonge patiënten dat vorig jaar in het ziekenhuis werd behandeld, steeg tot 47.356 kinderen.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.