<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

Schade aan het recent gerenoveerde dak van de Dom van Frankfurt

KN Redactie 11 februari 2020
image
De stormschade aan het dak van de Dom van Frankfurt door een omgevallen kraan. Foto: Lu Yang Xinhua / eyevine via Hollandse Hoogte

Ook Duitsland maakt de schade van de storm Ciara op: drie ernstig gewonde mensen en forse schade aan het dak van de dom van Frankfurt.

De drie mensen raakten ernstig gewond door vallende bomen als gevolg van de storm – die in Duitsland Sabine heet – en de afgelopen dagen over Europa raasde.

Nok aangetast

De grootste schade aan gebouwen lijkt te zijn aangericht aan de Dom van Frankfurt. Door de storm drukte de giek van een bouwkraan in het onlangs gerenoveerde dak van de katholieke kathedraal van St. Bartholomeus in Frankfurt.  Hierdoor is ook de nokconstructie aangetast. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.

De ontmanteling van de kraan was gepland voor donderdag, omdat de dak- en gevelrenovatie van het schip en het dwarsschip van de kathedraal grotendeels was voltooid. Nu blijft de kathedraal tot nader order gesloten. Een gespecialiseerd bedrijf gaat de bouwkraan verwijderen.

Uit voorzorg gesloten

Uit voorzorgsmaatregel was de Dom van Keulen tijdens de storm gesloten. Deze sluiting werd maandagochtend al weer opgeheven. Volgens een eerste inspectie lijkt hier geen stormschade te zijn aangericht. Het beklimmen van de toren is nog niet mogelijk.

Veel studenten van bisschoppelijke scholen bleven op advies van hun bisdom maandag thuis.

Monument

De Dom van Frankfurt is een belangrijk architectonisch monument van de stad. In de kleine domkapel bevindt zich een van de belangrijkste relikwieën van Europa – de schedel van de apostel Bartholomeüs. Het relikwie kwam na 1200 naar Frankfurt en gaf de kathedraal zijn bijnaam.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.