<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Chili: Hof ontkent vonnis tegen kardinalen

KN Redactie 24 oktober 2018
image
Ex-priester Fernando Kardima (Foto: CNS/Sebastian Silva EPA)

In tegenstelling tot eerdere berichten is er nog geen sprake van een vonnis in het misbruikproces tegen twee Chileense kardinalen.

Zondag verschenen berichten dat twee kardinalen schuldig zouden zijn bevonden aan verdoezeling.

Bericht klopt niet

Volgens het hof klopt er niets van de berichten dat de kardinalen Errázuriz en Ezzati schuldig zouden zijn bevonden aan het verdoezelen van seksueel misbruik. De Chileense krant La Tercera had dat zondag gemeld. Ook dat het aartsbisdom Santiago ruim een half miljoen euro aan smartengeld moest betalen aan de drie misbruikslachtoffers die de civiele zaak hadden aangespannen.

Niet verbaasd

De advocaat van de drie slachtoffers heeft laconiek gereageerd op de mededeling van het hof. Hij zei gezien de implicaties van de zaak “niet verbaasd” te zijn over de verklaring en het officiële vonnis af te wachten
Drie slachtoffers van de onlangs door de paus gelaïciseerde misbruikpleger Fernando Karadima hadden het aartsbisdom Santiago voor de rechter gedaagd. Kardinaal Errázuriz en diens opvolger Ezzati zouden Karadima jarenlang de hand boven het hoofd hebben gehouden. (KN/CNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.