<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

De Stille Omgang in beeld

KN Redactie 22 maart 2017
image
Het lantaarntje dat de plek van het Mirakel van Amsterdam markeert. (Foto: Erik van den Boom)

[BEELDGALERIJ] De Stille Omgang trok naar schatting vijf- tot zevenduizend mensen naar nachtelijk Amsterdam. Een beeldimpressie.

Duizenden katholieken herdachten zaterdagnacht in de hoofdstad het Mirakel van Amsterdam. Na deelname aan een van de talloze Missen, trokken ze in stilte door de Amsterdamse binnenstad, waar het bekende lantaarntje de plek van het eucharistisch wonder markeerde.

Een van de twintig Missen

De pelgrims woonden rond de Omgang een van de twintig Eucharistievieringen bij in een van de binnenstadskerken. In de Mozes- en Aäronkerk werd dit jaar ook weer het jongerenprogramma gehouden, dit keer rond het thema ‘Leef!’.

Een beeldimpressie van de Stille Omgang 2017 gemaakt door fotograaf Erik van den Boom en enkele deelnemers:

[widgetkit id=”43″]

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.