fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Dochter Asia Bibi: ‘gebed van de paus zal mijn moeder bevrijden’

KN Redactie 3 oktober 2016
image
Paus Franciscus beloofde de man (met blauwe jas) en dochter van Asia Bibi in 2015 voor haar te bidden (Foto: AP)

De dochter van Asia Bibi, de wegens vermeende godslastering ter dood veroordeelde Pakistaanse christin, gelooft dat het gebed van paus Franciscus haar moeder zal bevrijden.

Dat zegt dochter Eisham in gesprek met de Italiaanse krant La Stampa. “Ik voel dat de paus voor mijn moeder bidt en zal blijven bidden.” Ze is ervan overtuigd dat haar moeder “bevrijd zal worden door de gebeden van de paus”.

Ontmoeting met Franciscus

In april 2015 ontmoette de man van Asia, Ashiq Masih, en dochter Eisham paus Franciscus in het Vaticaan. In gesprek met KN-correspondente Marta Petrosillo vertelden ze toen dat de paus hen verzekerd had van zijn gebed voor hun vrouw en moeder: “Ik bid voor Asia, voor jullie en voor alle christenen die lijden.”

Asia Bibi, moeder van in totaal vijf kinderen, werd in 2009 gearresteerd na klachten dat zij de islam zou hebben beledigd. In 2010 werd zij gearresteerd en ter dood veroordeeld. Sindsdien zit zij opgesloten in een dodencel in Pakistan.

Wereldwijd protest

De zaak leidde wereldwijd tot protest. In 2010 vroeg paus Benedictus XVI publiekelijk om haar vrijlating. Talloze internationale verzoeken om intrekking van haar straf bleven zonder succes.

De terdoodveroordeling werd vier jaar later bevestigd door het gerechtshof in Lahore. Asia Bibi wacht nu op het derde en laatste deel van haar proces. Vorig jaar werd namelijk besloten dat het Pakistaans hooggerechtshof de zaak van de katholieke moeder opnieuw zal bekijken.

Volgens de advocaat van Bibi, zal die zitting plaatsvinden in de tweede week van oktober. Een precieze datum is echter nog niet bekend. Hij vroeg alle christenen, paus Franciscus in het bijzonder, eind augustus om gebed voor Asia Bibi “op dit cruciale moment”. (KN/VI)