fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Duitse bisschoppen: bid 26 december voor vervolgde christenen

KN Redactie 21 december 2016
image
(Foto: AP)

De Duitse Kerk heeft 26 december uitgeroepen tot ‘Gebedsdag voor vervolgde en in het nauw gedreven christenen’.

In de vieringen op Tweede Kerstdag moet bijzonder worden gedacht aan de broeders en zusters in het geloof die op vele plekken slachtoffer zijn van uitsluiting en onderdrukking, liet de Duitse bisschoppenconferentie dinsdag weten.

Sint-Stefanus

De Duitse bisschoppen kozen voor Tweede Kerstdag omdat de Kerk dan het feest viert van de heilige Stefanus, de eerste martelaar van het christendom.

Saoedi-Arabië

De verbondenheid met noodlijdende medechristenen moet in de eerste plaats tot uitdrukking komen in de voorbeden. Daarnaast roepen de bisschoppen de gelovigen op tot persoonlijk gebed voor deze intentie.

Dit jaar staan in het bijzonder de christenen in Saoedi-Arabië centraal, die hun geloof slechts in het verborgene kunnen beleven.

Opmerkzaam maken

De gebedsdag op 26 december is deel van het in 2003 gestichte initiatief ‘Solidariteit met vervolgde en in het nauw gedreven christenen in onze tijd’.

Daarmee willen de Duitse bisschoppen in de parochies, maar ook in de publieke sfeer, de mensen extra opmerkzaam maken op de discriminatie van christenen in verschillende delen van de wereld. (KN/KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.