<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Duitse bondskanselier en bisschoppen uiten bezorgdheid over Benedictus

KNA 28 december 2022
image
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz - hier te zien op de Katholikentag in Stuttgard in mei 2022 - liet via zijn woordvoerder weten dat hij de voormalige Duitse paus een "goed herstel" toewenst. Foto: CNS - Julia Steinbrecht, KNA

De katholieke bisschoppen in Duitsland roepen op tot gebed voor de voormalige paus Benedictus XVI, nadat paus Franciscus woensdag bekendmaakte dat zijn gezondheid was verslechterd.

“Ik sluit me aan bij de oproep van paus Franciscus om voor hem te bidden”, zei de voorzitter van de Duitse bisschoppenconferentie, bisschop Georg Bätzing, tegen persbureau KNA. “Mijn gedachten gaan uit naar de emeritus-paus. Ik roep de gelovigen in Duitsland op om te bidden voor Benedictus XVI.”

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD) wenste Benedictus XVI een “goed herstel”, zo zei een regeringswoordvoerder in Berlijn en voegde eraan toe: “Zijn gedachten zijn bij hem.”

In november nog ‘erg helder’

De bisschop van Passau, Stefan Oster, meldde dat hij Benedictus in november nog had bezocht en hem toen “nog heel erg helder” had aangetroffen. Hij voegde er echter aan toe dat men kon merken dat hij lichamelijk al erg zwak was.

image
Bisschop Stefan Oster bezocht Benedictus in november nog. Foto: CNS - Lukas Barth, KNA

“Als hij nu nog zwakker wordt, is het gemakkelijk voor te stellen dat hij aan de laatste fase van zijn aardse reis bezig is. Geef hem alstublieft allen een biddende begeleiding die hem mag sterken en troosten.”

Regensburg

Bisschop Rudolf Voderholzer van Regensburg reageerde “met grote bezorgdheid” op het nieuws uit Rome, aldus het bisdom. Hij vroeg alle gelovigen om de voormalige paus in hun gebeden op te nemen.

Benedictus heeft nauwe banden met Regensburg sinds zijn tijd als hoogleraar dogmatiek van 1969 tot 1977. Zijn broer Georg Ratzinger was jarenlang directeur van het beroemde kathedrale jongenskoor van Regensburg.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.