<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

ECPM lanceert verkiezingscampagne: ‘EU moet terug naar christelijke wortels’

KN Redactie 5 maart 2019
image
Flickr.com - CCBY Håkan Dahlström

Europa moet terug naar zijn christelijke wortels, met meer focus op gemeenschap in plaats van op unie. Met die inzet lanceerde de Europese christelijke partij ECPM vorige week haar campagne voor de verkiezingen voor het Europees parlement.

“De oorspronkelijke visie van de christelijke grondleggers van het Europese project lijkt te zijn vergeten. Wij willen de visie van de oprichters opnieuw toepassen voor de uitdagingen van het Europa van vandaag.” Met deze boodschap van het Slowaakse Europarlementslid Branislav Škripek presenteerde de ECPM in Brussel haar campagne en kandidaten.

Van Dalen en Ruissen

“De EU moet worden hervormd om deze weer in overeenstemming te brengen met zijn christelijke wortels: er is te veel macht door de EU genomen. We hebben sterke waarden nodig voor sterke landen voor een sterk Europa”, aldus de Slowaak.

Voor Nederland zijn Peter van Dalen (ChristenUnie) en Bert-Jan Ruissen (SGP) kandidaten voor de ECPM.

Bestrijding mensenhandel

Onder de slogan ‘sterke waarden, sterke landen, sterk Europa’ pleit de partij daarnaast voor een hervorming van de EU, met meer focus op gemeenschap in plaats van unie. Andere speerpunten zijn volgens de partij onder meer het gezin, pro-lifebeleid, bestrijding van mensenhandel en beveiliging van de EU-buitengrens.

Bij ECPM zijn achttien partijen, veertig Europarlementariërs en dertig andere organisaties in heel Europa aangesloten.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.