<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Opnieuw koptische christen vermoord in Egypte

KN Redactie 24 februari 2017
image
Een beeld uit de IS-video waarin aanslagen op christenen werden aangekondigd. (Foto: Christian Today)

Een aan IS gelieerde terreurcel heeft de verantwoordelijkheid opgeëist van de moord op een Egyptische koptische christen.

Het veertigjarige slachtoffer werd met een schot in het hoofd gevonden op het dak van zijn huis dat door de aanvallers daarna in brand was gestoken.

Aanvallen aangekondigd

Een dag eerder werd het doorzeefde lichaam gevonden van een christen van ongeveer zestig jaar oud. Diens zoon was levend verbrand. Zijn lichaam werd gevonden bij een school in Al-Arich.
Enkele dagen voor de moorden had IS aangekondigd dat de christelijke gemeenschap zou worden aangevallen.

Veearts en politieman

Ook de derde moord vond plaats in Al-Arich, de hoofdstad van het noordelijke district van de Sinaï. Op 12 februari was een christelijke veearts, terwijl hij achter het stuur van zijn auto zat, neergeschoten vanaf een motorfiets. Een week of twee eerder was een christelijke politieman door een groep gewapende mannen vermoord.

Aanhoudende aanslagen

Sinds het leger in 2013 president Mohamed Morsi en de regering van de moslimbroederschap verdreef is de noordelijke Sinaï het toneel van bloedige aanslagen door jihadisten. Meestal betreft het aanvallen op politie of leger, maar ook de christelijke gemeenschap wordt niet gespaard. De bloedigste aanslag op christenen vond plaats op 11 december, toen een zelfmoordterrorist zich opblies in een koptische kerk. Daarbij vielen 29 slachtoffers. (KN/AN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.