<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Engeland: kerk koopt café De Mijter om het woord van God te verspreiden

KN Redactie 31 augustus 2017
image
Screenshot van Mitre Norwich (mitrenorwich.com)

In het Engelse Norwich heeft de plaatselijke St.-Thomas Church twee weken geleden het nabij de kerk gelegen café The Mitre (De Mijter) heropend.

De kerk kocht de pub anderhalf jaar geleden voor een half miljoen pond nadat de vorige uitbater, een Chinees afhaalrestaurant, het pand had verlaten. Het café is verbouwd voor nog eens 100.000 pond.

‘Glory, Glory Aleluia’

Volgens verschillende Engelse media is de St.-Thomas Church de eerste kerk in Engeland die eigenaar is van een pub.

De kerk wil de kroeg inzetten als een laagdrempelige en toegankelijke manier om mensen bekend te maken met het christelijke geloof, het woord van God en de kerk.

De pub serveert naast wijn onder meer de bieren ‘Glory, Glory Aleluia’ en ‘Jonah and the Pale’, meldt De Telegraaf. Het etablissement doet tevens dienst als bistro. Bezoekers kunnen er ontbijten en lunchen. Aanvankelijk is de kroeg alleen geopend gedurende de dag. De kerk hoopt de openingstijden binnenkort te verruimen tot 21.00 uur.

‘Aangename verrassing’

Het idee om de pub te kopen kwam onder meer van de dominee van de St.-Thomas Church, Ian Dyble. Hij had ooit tijdens een vakantie gezien hoe een predikant achter de bar van een pub probeerde de lokale gemeenschap bij de kerk te betrekken.

Volgens Dyble zorgt het café ervoor dat mensen op een andere manier naar de kerk kijken. “Ik hoop dat het een aangename verrassing is voor mensen”, aldus de dominee in The Telegraph. Verder hoopt hij dat de pub een gemeenschapscentrum wordt voor verenigingen en clubs.

De opbrengst van de pub zal de kerk besteden aan charitatieve doelen, waaronder ontwikkelingshulp en steun aan daklozen.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.