<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Extra benoeming voor Nederlandse aartsbisschop in diplomatieke dienst Vaticaan

KN Redactie 27 mei 2019
image
Mgr. Bert van Megen Foto: Bisdom Roermond

De enige Nederlander in de diplomatieke dienst van het Vaticaan heeft er een extra benoeming bij gekregen.

Aartsbisschop Bert van Megen was al nuntius in Kenia en Zuid-Soedan. Nu is hij ook benoemd tot vertegenwoordiger van de Heilige Stoel bij twee in Kenia gevestigde VN-organisaties. Dat meldt het bisdom Roermond, waaruit Van Megen afkomstig is.

VN-milieuorganisatie UNEP

Het gaat om de VN-milieuorganisatie UNEP en UN-Habitat, het VN-programma voor stedenbouw. Beide organisaties zetelen in de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

Mgr. Bert van Megen is afkomstig uit het Limburgse Eygelshoven. Hij was eerder onder meer nuntius in Noord-Soedan en Eritrea en lid van de Vaticaanse vertegenwoordiging bij de VN in Genève.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.