fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Foto pausbezoek Willem-Alexander en Máxima

KN Redactie 26 april 2016
image
Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters, de prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane. (Foto: AP)

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters, de prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane, zijn gisteren op privé-audiëntie geweest bij paus Franciscus.

De Vaticaanse persdienst, L’Osservatore Romano, gaf vandaag een foto vrij van het bezoek van de koninklijke familie aan de paus.

Reden bezoek

De reden van het bezoek van de koninklijke familie aan de paus is niet bekendgemaakt. De Vaticaanse persdienst meldt niet waarover Willem-Alexander, Máxima en de paus in het Vaticaan gesproken hebben.

‘Privé aangelegenheid’

Katholiek Nieuwsblad heeft bij de RVD navraag gedaan over het bezoek. Een medewerker van de Rijskvoorlichtingsdienst laat desgevraagd weten geen informatie te kunnen geven, “daar het een privé aangelegenheid betreft”.

Eerdere ontmoeting

Het was niet de eerste keer dat het echtpaar paus Franciscus heeft ontmoet. Op 19 maart 2013 waren Willem-Alexander en Máxima namens Nederland aanwezig bij de inauguratie van Franciscus (KN)